Close
Inapoi la postari

Iata de ce trebuie sa instalezi proiectoare LED pentru exterior

Iata de ce trebuie sa instalezi proiectoare LED pentru exterior

Proiectoarele cu LED sunt solutii de iluminat excelente concepute pentru a ilumina exteriorul spatiilor precum curti, gradini, terase, pentru iluminatul arhitectural sau a panourilor publicitare. Datorita tehnologiei LED care a avansat, acestea pot fi o adevarata salvare pentru a economisi si a reduce consumul de energie fara a influenta calitatea iluminatului. Descoperiti in acest articol avantajele benefice a proiectoarelor LED.

 

Care sunt caracteristicile acestor minunate lampi?

Proiectoarele LED de exterior sunt concepute cu materiale rezistente la intemperii, si sunt perfect adaptate pentru iluminatul exterior. Etansarea acestora respecta gradul de protectie IP65, care ” 6 „ insemana – protectie totala impotriva prafului si „5” – protectie totala impotriva jeturilor de apa proiectate din orice directie.

In general, acestea au un sistem de prindere reglabil, astfel incat sa poti orienta lampa exact acolo unde este nevoie de lumina.

Pentru o functionare cat mai lunga in timp, radiatorul din aluminiu este conceput cu nervuri pentru a dispersa cat mai mult caldura produsa de cipurile Led integrate. Este important de stiut ca LED-urile nu trebuie sa lucreze la o temperatura mai mare de 60 °C.

De asemena, trebuie sa stii ca aceste lampi au un unghi de fascicul luminos cuprins intre 100° si 150°.

Totodata consumul acestor lampi oscileaza in functie de suprafata care este nevoie sa o iluminam. Poate fi cuprins intre 10W si 500W sau chiar 1000W.

Unde pot fi instalate

Datorita versatilitatii lor, aceste lampi pot fi instalate atat pentru a ilumina o gradina, o terasa  sau fatada cladirilor. De aceia, proiectoarele LED sunt folosite foarte des la proiectarea iluminatului arhitectural care pune in evidenta structura si arhitectura cladirilor istorice de exemplu. Datorita acestor corpuri de iluminat exterior, se poate admira chiar si pe timp de noapte frumusetea unui oras.

Care sunt avantajele acestora

O durata de viata mai mare

 

Lampile cu LED-uri sunt proiectate sa dureze in timp. Majoritatea solutiilor de iluminat cu LED, au o durata de viata cuprinsa intre 20.000 si 45.000 ore. Daca e sa convertim orele in ani, am ajunge undeva la 15 ani cu circa 8 ore de functionare  pe zi.  Comparativ cu versiunile proiectoarelor traditionale cu halogen, care durau in medie 2.000 de ore, va puteti bucura de o durata de functionare de pana la 10-15 ori mai lunga. De asemenea nu trebuie sa va mai preocupati pentru schimbarea becurilor, deoarece proiectoarele sunt construite cu LED integrat.

Reducerea consumului de energie

 

Economisirea energiei in ziua de astazi este un subiect foarte discutat si controversat. Asta deoarece costurile acesteia au devenit foarte mari comparativ cu anii din urma.

De aceia, consumul de curent electric oferit de fiecare lampa poate varia in functie de tipul de produs. In general proiectoarele LED au o eficienta luminoasa cuprinsa intre 90 si 160 lumen/W. Asta insemana ca daca achizitionati un proiector LED cu o putere de 50W, veti avea un flux luminos de circa 6000 lumen. Facand o comparatie, pentru a obtine aceasta cantitate de lumina ne-ar fi trebuit circa 12 becuri cu halogen de 60W fiecare. Asta denota faptul ca per total putem avea o reducere de consum electric de 80%.

Controlul luminii cu ajutorul senzorilor crepusculari sau de miscare

Unul dintre cele mai importante avantaje ale corpurilor de iluminat cu LED  este prezenta unui senzor de miscare sau crepuscular. O buna parte din proiectoarele LED disponibile pe piata au un comutator crepuscular, comutator de miscare sau ambele. „Senzorul de miscare” actioneaza lampa doar atunci cand in raza ei indentifica o miscare. Acesta functie se poate seta la nevoie, prin reglarea sensibilitatii, a timpului de arindere/stingere si a fluxului luminos pe timp de zi/noapte. In schimp senzorul crepuscular actioneaza lampa doar pe timp de noapte, atunci cand lumina zilei incepe sa scada. Aceste functii ajuta foarte mult atat la economisirea energiei, cat si la comoditatea oferita. Nu mai este nevoie sa actionezi mereu butonul intrerupatorului pentru a actiona proiectorul LED. In functie de nevoile de iluminat, poti achizitiona un proiector LED cu caracteristicile dorite

Alegerea temperaturii culorii – kelvin

Daca inainte cu becurile traditionale ne multumeam doar cu o nunata de culoare a luminii dezvoltate de acestea, ei bine, acum cu ajutorul tehnologiei LED, putem alege in functie de nevoile noastre. In mare, sunt 3 varinate: lumina calda-3000k, lumina neutra-4000k sau lumina rece-6500k. In acelasi timp, sunt si Proiectoare LED echipate cu Cip LED RGB, unde poti selecta lumina dorita din telecomanda.

Pentru fiecare proiect de iluminat poti alege temperatura de culoare potrivita pentru a scoate in evidenta ceia ce doresti sa iluminezi.

Iluminat eco-sustenabil

Proiectoarele cu LED-uri sunt solutii ecologice excelente durabile nu numai pentru eficienta lor energetica

ridicata privind lumenii / wattul (fluxul luminos si consumul de energie electrica), ci si prin prisma faptului ca acestea sunt construite in mare parte din materiale reciclabile, precum aluminiul si sticla. Deci daca privim viitorul si problemele incalzirii globale, prin achizitionarea unui proiector LED, putem participa la reducerea emisiilor de bioxid de carbon.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul