Close
Inapoi la postari

Cine are nevoie de o plasa umbrire?

Cine are nevoie de o plasa umbrire?

Stiati ca plasa umbrire poate fi de mare ajutor atat in agricultura cat si in alte domenii de activitate? Data fiind importanta acesteia, vom discuta in randurile care urmeaza despre plasa de umbrire.

Veti afla cine are nevoie de ea, dar si care sunt cele mai importante detalii de luat in considerare cand se alege plasa respectiva. Cititi pana la final pentru ca informatiile pe care vi le-am pregatit in acest articol va pot fi de mare ajutor!

Unde este folosita plasa umbrire?

Asadar, inainte de toate trebuie sa discutam putin despre utilizarea plasei de umbrire. Ei bine, fara doar si poate, aceasta este cel mai des intalnita in domeniul agriculturii. Persoanele care au ca ocupatie de baza agricultura sunt constiente de acest lucru si cunosc foarte multe informatii despre folia de umbrire.

Rolul acesteia este acela de a proteja culturile impotriva razelor foarte puternice ale soarelui. In plus, nu doar de razele foarte puternice ale soarelui protejeaza aceasta plasa, ci si impotriva prafului. Praful poate fi daunator pentru legumele pe care le cultiva oamenii.

Se pot folosi plase de umbrire chiar si pentru terase si pentru pergole. Cei care isi doresc sa se bucure de mai multa umbra pe timpul zilelor calduroase de vara, pot beneficia de ajutorul pe care plasa de umbrire il ofera.

Alegerea plasei de umbrire

In momentul in care trebuie aleasa o plasa umbrire, fiecare trebuie sa cunoasca scopul in care va folosi plasa. Se stie faptul ca plasa de umbrire poate fi folosita in mai multe scopuri, dupa cum am mentionat si in randurile de mai jos.

Cei care doresc sa cumpere plasa de umbrire pentru a acoperi terasele si pergolele, aleg o plasa care are densitatea cat mai mare. Cu cat plasa este mai densa, cu atat mai greu este sa patrunda lumina. Ideala ar fi densitatea de 80 – 90%.

Pentru agricultori in schimb, plasa de umbrire poate avea intre 25 si 60% densitate, in functie de ceea ce cultiva. Unele legume au nevoie de mai multa lumina decat altele. Agricultorii ar trebui sa isi aleaga plasa in functie de ceea ce si-au propus sa cultive.

Apoi, nu in ultimul rand, trebuie sa stie de cata plasa au nevoie. Vor trebui sa cunoasca suprafata de teren care urmeaza sa fie acoperita cu plasa de umbrire. Vestea buna insa este ca pot gasi plasa de umbrire chiar si pentru suprafete foarte mari de teren, la preturi avantajoase.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul