Close
Inapoi la postari

Cine are nevoie de folie agrotextil?

Cine are nevoie de folie agrotextil?

Persoanele care locuiesc in mediul rural si care au agricultura ca ocupatie de baza stiu ce este folia agrotextil. De asemenea, acest tip de folie nu reprezinta o necunoscuta nici pentru persoanele care au horticultura ca ocupatie de baza.

Din acest motiv, atat cei care se ocupa de agricultura cat si cei care se ocupa de horticultura cauta cea mai buna folie din acest material. Despre acest subiect vom discuta si noi in acest articol, asa ca in cazul in care cautati o astfel de folie, informatiile de mai jos v-ar putea fi de folos.

Generalitati despre folia agrotextil

Folia din material agrotextil este confectionata din polipropilena. Este folosita atat pentru mulcire ingropata cat si pe suprafata solului. Foarte important de mentionat este faptul ca o astfel de folie are grosimea de 0.5 mm, in timp ce densitatea sa este de 100 gr/mp.

Adesea sunt folosite aceste folii agrotextile in serele si solariile pe care le au agricultorii si horticultorii acasa. Exista insa si sere si solarii de dimensiuni foarte mari, pe care acestia le folosesc pe camp.

Se poate folosi folia respectiva pentru diverse culturi. Atat pentru cei care cultiva fructe cat si pentru cei care cultiva legume, aceste folii pot reprezenta cea mai buna solutie. In plus, pot fi folosite si in diverse alte scopuri. De exemplu, exista persoane care isi indreapta atentia spre folia agrotextila pentru tot felul de amenajari ornamentale, pentru a da un strop de frumusete peisajelor, etc.

Avantajele foliei agrotextile

Nu putem sa discutam despre folia agrotextil fara a mentiona si cateva dintre cele mai importante avantaje ale acesteia. Spunem cateva deoarece, acest tip de folie are o multime de avantaje.

De exemplu, poate reprezenta cea mai buna solutie in agricultura si in horticultura dat fiind faptul ca fructele si legumele raman mereu curate. Este de asemenea solutia perfecta pentru ca are un rol crucial in reducerea pierderilor de apa prin evaporare.

Folia din acest tip de material pastreaza in sere si solarii o temperatura cu aproximativ doua – trei grade Celsius comparativ cu temperatura de afara. In plus, temperatura de la nivelul solului este constanta.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale sale este ca favorizeaza aprovizionarea radacinilor plantelor cu oxigen. In aceasta privinta este mult mai utila in comparatie cu folia de mulcire care este confectionata din polietilena.

Asadar, exista multe avantaje pe care folia agrotextila le are. Este evident asadar ca atat agricultorii cat si cei care se ocupa de horticultura aleg aceasta folie in defavoarea altor tipuri de folii.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul